Kako postati zrdavi, bogati in uspešni (James Allen)

 

Podanih je nekaj  zamisli iz knjige “Kako postati zdravi, bogati in uspešni” avtor James Allen.

Psihologija

 

 1. “Si to kar misliš”. Naš značaj je v celoti posledica našega razmišljanja. Iz semena vzklije rastlina, iz naših skritih misli pa se rodijo naša dejanja. Dejanje je posledica misli, katerih sadova sta radost in trpljenje; in samo od vrtnarja je odvisno ali bodo ti sadeži sladki ali grenki.
 2. Vsak človek je sam odgovoren tako za uspeh, kot za polom.
 3. Določen način razmišljanja, pa naj bo dober ali slab, vedno prinese določene rezultate, ki vplivajo na oblikovanje, značaj ali okoliščine.
 4. Posledica pozitivnih misli so tudi zdrave navade.
 5. Če želimo doseči svoj življenski cilj, moramo vse naloge- ne glede nato kako pomembne ali nepomembne se nam zdijo- dobro opraviti. Le na ta način lahko zberemo in osredotočimo misli, razvijemo odločnost in trdo voljo, ter dosežemo vse, kar si zamislimo.
 6. Ne glede na to v kakšnih okoliščinah živiš ta trenutek, boš propadel, obstal ali uspel zaradi svojih misli, svoje vizije in svojega ideala. Postal boš tako majhen, kot je tvoja želja po nadziranju, ali tako velik, kot je tvoja volja pri prizadevanju.
 7. Sami hranimo svoje misli in želje, ki nas ovirajo pri uresničevanju ambicij.
 8. Moč je posledica napora in vztrajnosti.
 9. Naše zmožnosti izhajajo iz prepričanja, da nekaj zmoremo, dvom in strah sta naša največja sovražnika in večji kot je strah, večje so ovire na poti do supeha.
 10. Ko bomo premagali dvom in strah, bomo premagai tudi poraz. Vsaka naša misel je povezana tudi s sposobnostmi, s katerimi lahko uspešno premagamo vse ovire.
 11. Vsi uspehi in porazi, ki jih doživimo so poslednica našega razmišljanja.
 12. Prihodnost, kakršno si želiš, je zgolj resničnost, ki se še ni zgodila.
 13. Ne čakajte na pravi trenutek, raje ga ustvarite.
 14. Nekega miljonarja so vprašali, zakaj dela  12 do 14 ur dnevno. Odgovoril je; petnajst let sem delal v veliki organizaciji, preden sem spoznal, da v današnji družbi osem ur delamo za preživetje in če delaš le osem ur, zgolj preživiš. Vse, kar je prek osmih ur, predstavlja vlaganje v svojo prihodnost.
 15. Teddy Roosevelt -Ameriški predsednik: Kdor ne dela napak, tudi ne napreduje.
 16. Izzivi in težave iz nas naredijo boljše ljudi. Če resnično želite začeti rasti, naj novi izzivi postanejo del našega vsakdanjika.
 17. Drugim nikoli ne dopustite, da bi vam postavljali ovire na poti do uresničevanja vaših sanj.

 

Enjoy1

 

Tadej Topič

 

Advertisements