Trgovalni dnevnik

Trgovalni dnevnik:

Med trgovalci se pogosto pojavi vprašanje, kaj je tisti ščepec skrivnosti, ki trgovalca naredi uspešnega. Dobrega trgovalca odlikuje zmožnost, da kadarkoli objektivno pojasni razloge, ki so ga privedli do odločitve in še bolj to, da se jih zaveda še pred odprtjem pozicije. Sliši se preprosto, a je v resnici vse prej kot to.

 

 

 

Primer dnevnika:

Trgovalni dnevnik

Watchlist

Na spletni povezavi, pod rubriko FAQ, pod rubriko, dobite brezplačno verzijo trgovalnega dnevnika. Vsak trgovalec naj proba, prilagodit trgovalni dnevnik svojemu stilu in potrebam.

Q: What software do you use to track your trades?
A: I track every single trade in an Excel workbook. For tax purposes I use Tradelog MTM.

http://www.goodetrades.com/faq/

V trgovalni dnevnik si zapisujem podrobnosti o opravljenih poslih in predvsem razlogih, ki so nas do njih pripeljali. Dnevnik služi poznejšemu analiziranju opravljenih poslov, prav tako pa je z njim lažje sproti presojati razloge za odločitve.

OMEMBNO: »Podroben trgovalni dnevnik je glavna podlaga za hitrejše napredovanje pri trgovanju. Pri analizi trgovanja preko trgovalnega dnevnika boste kasneje pogosto ugotovili, da imajo neuspešni posli ponavadi isti vzrok za neuspešnost. Dobri trgovalci imajo dobro urejene trgovalne dnevnike, medtem ko jih neuspešni trgovalci pogosto sploh nimajo.«

Trgovalci sčasoma ugotovijo, da jim po redni in dosledni uporabi trgovalnega dnevnika presojanje in ocenjevanje svojih misli preide v kri, pozitivna navada presojanja lastnih vzgibov pa se prenese tudi v druge vsakdanje življenjske situacije.

Seveda pa tudi tukaj ne gre napora. Na dosledno uporabo trgovalnega dnevnika se je potrebno navaditi oz. tudi prisiliti. Disciplina in delovne navade so zato drugi element oz. lastnost uspešnega trgovalca.

NASVET: »Vaš trgovalni dnevnik naj bo opremljen tudi s slikami, vsebuje pa naj vsaj naslednje informacije o poslu: instrument, nakup ali prodaja, vstopna cena, pričakovan dobiček, pričakovana izguba, cena izstopa, količina, tveganje, opis razloga za posel, dodaten komentar.«

Priporočamo, izredno profesionalni program vodenja trgovalnega dnevnika, kjer imate dejansko vse kar potrebujete. Lahko preizkusite, “Edgewonk free trial”, kjer lahko probate delovanje program.

https://www.edgewonk.com/

 

Viri:

http://www.goodetrades.com/faq/

http://vzpon.vzajemci.com/novice/investicije/615/trgovalni_dnevnik_in_uspesno_trgovanje

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s